Yönetici Rehberi 16

Durum

Sektöre hızlı girmiş ve Türkiye sathına mağazalarını yaymaya çalışan bir şirketin operasyonlarını yönetmektesiniz. Hızlı büyüme süreci içerisinde yeni mağazalara insan kaynağı bulmakta ve bulunanları uzun soluklu olarak şirkette tutmakta sıkıntı yaşıyorsunuz. Sorunu çözmek için nasıl bir yöntem izlersiniz.
A) İnsan Kaynaklarından yardım isteyerek belirteceğiniz plan çerçevesinde arzu edilen profile sahip çalışanları işe almalarını beklerdiniz.
B) İnsan Kaynaklarından belirteceğiniz plan doğrultusunda kültüre ve beklentilere uygun adayları seçerek sizinle görüştürmek üzere görüşme ayarlamalarını isterdiniz.
C) İnsan Kaynaklarının belirteceği kaynaklardan adaylarla görüşmeye devam eder ancak daha dikkatli davranırdınız.

Yorum

Mağazalar şirketin ve markanın müşteriye yansıyan yüzü olduğundan seçilen adayların niteliği son derece önemlidir. Şirketin ortak değerlerini ve kültürünü en etkin biçimde yansıtacak adayların seçiminde insan kaynakları bölümünün desteğini aramak çok doğru bir çözümdür. Bölümün davranışlar, yetkinlikler ve  insan seçmek konusundaki uzmanlığını da işe kattığımızda son derece etkin sonuçlar almak mümkün olabilecektir. Bu arada sizin değerli vaktinizi de uzman olduğunuz konulara kaydırmanızı sağlayacak önemli bir fırsat da sunacaktır. Ancak birlikte çalışılacak kişiler ile frekans uyumu son derece önemli olduğundan hızlı bir görüşme ile bu uyumu ölçmenizi de öneririz.
Eren İkiz - Platin Dergisi

Yorum Gönder