Yönetici Rehberi 5


Çalışanınız ve İş arkadaşınız Arasında ki Sorun Nasıl Çözülmeli


Durum

             Şirketinizin geleceğine yön verecek projelerden birisi iş arkadaşınıza verilirken, siz de değerli bir çalışanınız ile destek sağlıyorsunuz. Başarı odaklı ve performansı oldukça yüksek çalışanınız bir süredir tepe yönetimle ilişkileri oldukça iyi olan proje yöneticisinden ciddi şekilde yakınıyor. Kişinin rahat çalışma tarzını bildiğiniz için çalışanınıza hak verdiğinizi belirten telkinlerde bulunmaktasınız. Bu durumu çözmek için atacağınız adımlar ne olurdu?

A. İş arkadaşınız olan proje yöneticisi ile konuşurdunuz.
B. Çalışanınız ile konuşarak projenin şirket ve kariyeri için önemini vurgulardınız.
C. Proje toplantılarına katılarak aktif sorumluluk alır, mümkünse mevcut çalışanınızın yerine bir başkasını görevlendirdiniz. 
D. Her ikisini birlikte bir toplantıya davet ederek kendi çözümlerini bulmaları için ortam sağlardınız.

Horizon - Samy Charnine


Yorum

Bir tarafta çalışma arkadaşınız, diğer tarafta çalışanınız ve hepinizin ortak bir hedefi var. A ve B maddelerinde anlatılan kulaktan kulağa oyunu konuştuğunuz tarafın sizi etkilemesine sebep olup hem objektivitenizi kaybetmenize hem de etkinliğin düşmesine sebep olacaktır. C’de anlatılan ise hem başarılı bir çalışanı küstürecek, hem size ilave iş yükü getirecek, hem de çalışanınızın etkin bir yöneticiden alacağı kariyer desteğini kaybetmesine sebep olacaktır. Keşkeler çözüm değil ancak en baştan taraflı yaklaşımınız ve uzun süredir problemi bildiğiniz halde önlem almayışınız önemli gaflar. Her iki tarafı bir araya getireceğiniz ve sizin üstteki sebeplerden dolayı özür dileyerek başlatacağınız bir toplantı ise tarafların ortak çözüm üretmelerine ortam sağlayacağı gibi kendi çözümlerine doğrudan mutabakatlarını da getireceğinden en etkin çözümdür.
Eren İkiz-Platin Dergisi
                                                                                                     

                                                                                                
                                                                                                       

Yorum Gönder