Yönetici Rehberi 7


İnsanlar Değişmeden Organizasyon Değişmez

Durum
            
               Firmanız büyüme stratejilerinin bir sonucu olarak, rakipleriniz arasında yer alan ve bir süredir finansal sorunlar yaşayan çok büyük ölçekli bir kuruluşu satın aldı. Birleşme çalışmaları içerisinde sizin bölümünüze de diğer şirketten bazı arkadaşlar transfer oldu. Ancak gelen arkadaşların ortak noktası ortalama 15-23 yıl arası değişen çalışma süreleri. Son derece düşük  motivasyonla sürekli eski firmalarındaki mükemmel uygulamalardan bahseden bu arkadaşlar ekip içerisinde büyük sıkıntı yaratmaya başladılar. Ekibi birleştirip motivasyon sorunlarını nasıl çözersiniz?
A. Sert bir konuşma yaparak yeni kültüre uyanlarla devam edeceğimi, diğerleri ile yolumu ayıracağımı belirtirdim.
B. Bir yemek organize ederek grubu motive ederdim.
C. Durumun zorluğunun bilinci ile hem bireysel hem grup ile iletişimi ve ekip çalışmasını arttıracak çalışmalar yapardım.

Magnifying Glass - Roy Lichtenstein

Yorum
Gerçekten zor bir durum. Yıllarını şirkete vermiş çalışanlara yaklaşımlarınız diğerlerinde de gelecekleri ile ilgili bazı fikirler oluşmasını sağlayacaktır.
A. seçeneği artık güncelliğini yitirmiş korkuya dayalı yönetim tarzı.
B. seçeneği ise bir yemekle insanların motive olacağı fikri ile insanın karmaşık duygularını fazlası ile küçümsüyor. 
C. seçeneğinde ise öncelikle güvenlik kaygısı taşıyan yeni ancak yaşlı personel ile birebir görüşerek bilgi, beceri ve tecrübelerinin kurum için önemini anlamalarını sağlamak iyi bir başlangıç olabilir. Tabii diğer çalışanlarla da konuşarak yeni durumu anlatmak yarar sağlayacaktır. Çalışanlara bireysel hedeflerin yanı sıra ekip ile birlikte ulaşılacak hedefler vermek ve karışık gruplar halinde çalışmalarını sağlamakta fayda var. Performans sistemi mutlaka herkesçe açık olarak anlaşılmalı ve tüm etkinliği ile kullanılmalı. İletişimde en fazla sıkıntı yaşayan arkadaşlara verilecek grubun sosyalleşmesine ilişkin hedefler ve zorlayıcı aktiviteler içeren ancak zorlayıcı olmayan birliktelikler fayda sağlayacaktır. Kişilerin birbirlerine geri besleme yapmasını, varsa eteklerindekini belirli kurallar çerçevesinde dökmesini sağlayacak “Gül-Diken” oyunları büyük katkı sağlayacaktır. Unutmayın “İnsanlar değişmeden organizasyonlar değişmez.” Değişimi başarmak istiyorsanız tüm ekibi değiştirmek zorundasınız. 

                                                                                     

Yorum Gönder