Yönetici Rehberi 4



Ayrılan Yöneticilerin Yeri Nasıl Doldurulmalı ?
           
 Durum
               
             Şirketinizde yaşanan önemli sorunlardan bir tanesi terfi eden veya ayrılan yöneticilerinizin yerini doldurmakta sıkıntı çekiyor olmanız.  Sorunu çözmek için aşağıdaki adımların hangisini atarsınız?

 A. Delegasyon ve yetki devri konusunda tüm yöneticileri bilgilendirerek çalışanların daha fazla sorumluluk almasını sağlarsınız.

B. Bir MT (yönetici adayı) programı başlatarak  mevcut yöneticilerin yerine yetiştirilmek üzere yüksek potansiyel gösteren çalışanlara istihdam sağlarsınız.

C. Bir mentorluk ve koçluk sistemi kurarak mevcut yöneticilerin diğer çalışanların bireysel gelişimlerine katkıda bulunmasını sağlarsınız.

D. Çok sayıda değişim aksiyonunu gerçekleştirmek üzere projeler başlatır ve çalışanlarınızı yetkilendirirsiniz.


 Yorum

Eğer seçeneklerden herhangi birisini uygulamayı seçti iseniz başarı şansınız yeterince yüksek olmayacaktır. Yapmanız gereken hepsini birden planlı bir şekilde uygulamanız. Öncelikle mevcut liderlerinizin ve olası adayların potansiyellerini ölçerek gelişim alanlarını belirleyin. Bir MT programı başlatarak yüksek potansiyelde yeni adayları işe alın. Ayrık eğitimler yerine birbirine entegre edilmiş bir dizi kişisel ve profesyonel gelişim çalışmasını bir program altında birleştirin. Başlatacağınız koçluk programı ile gelişim alanlarına göre çalışanlarınızı destekleyin. Delegasyon ve yetki paylaşımını özendirecek aksiyonlar alın. Son olarak da elinizdeki tüm değişim insiyatiflerini ayrı birer proje halinde bu gruba paylaştırın ve kişisel gelişimin yanında şirketin gelişimini de güvence altına alın.
Eren İkiz - Platin Dergisi

Yorum Gönder